NYHETER

Ramberg Advokater söker uppsatspraktikant!

Ramberg Advokater är en väletablerad affärsjuridisk advokatbyrå i Stockholm. Vi har spetskompetens inom ett stort antal rättsområden och erfarenhet från en mängd olika branscher. Vår utgångspunkt är alltid klienternas intressen och vår rådgivning ska i varje ärende bidra till klienternas olika verksamheter. Juridik för bättre affärer, helt enkelt.

Ska du skriva ditt examensarbete och vill göra det i samband med praktik, då vill vi gärna få din ansökan till oss på Ramberg Advokater.

Vi erbjuder

Ramberg Advokater erbjuder under höstterminen 2021 uppsatspraktik. Som praktikant hos oss får du ta del av det dagliga arbetet på en advokatbyrå och arbeta med spännande klienter och intressanta arbetsuppgifter. Vi erbjuder en djup inblick i vår affärsjuridiska verksamhet och en möjlighet att omsätta studierna i praktiskt juridiskt arbete.

Praktikperioden omfattar en halv termin (cirka 10 veckor) och syftar till att ge allmän träning i rättslig analys och ärendehantering. Exakt praktikperiod avtalas mellan studenten och ansvarig på Ramberg och kan spridas ut över hela terminen eller på annat sätt anpassas så att det passar såväl Ramberg som studenten.

Vi erbjuder dig fadder under uppsatspraktiken och vi kommer även ha ett flertal sociala aktiviteter under din tid hos oss, allt för att du ska få en rättvis bild som möjligt hur det är att jobba på Ramberg. 

På kontoret, som ligger centralt i Mood-gallerian, är vi cirka 50 medarbetare som alla är viktiga för byråns verksamhet. Vi verkar i en kreativ och utmanande miljö med en närmast familjär stämning och god sammanhållning.

Vi söker

Vi förutsätter att du har ett starkt intresse för affärsjuridiken och en vilja att utvecklas och arbeta som affärsjurist i framtiden.

Du är en driven, noggrann och analytisk person och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Du är också en lagspelare som är socialt kompetent, ödmjuk och prestigelös.

Ansökan

Ansökan, som ska bestå av ett personligt brev, CV, studieintyg på dittills avklarade kurser samt gärna vilken period du avser att praktisera och vilket område du planerar att skriva din uppsats inom, skickas till hr@ramberglaw.se senast den 31 maj 2021. Vi ser gärna att du ansöker snarast då urval och intervjuer sker löpande. 

Varmt välkommen med din ansökan!