Rambergs Casetävling 2023

Ramberg Advokater arrangerar för första gången någonsin Rambergs Casetävling. Tävlingen riktar sig till juriststudenter vid Stockholms och Uppsala universitet, som läser termin fem eller senare.

I korthet innebär tävlingen att du, gemensamt med en av dina studiekamrater, får chansen att visa upp dina juridiska, processuella, språkliga och kanske även retoriska förmågor inför Rambergs erfarna tvistelösningsteam.

Deltagarna i vinnande lag erbjuds varsin praktikplats hos Ramberg och kammar dessutom hem ett presentkort om 5 000 kronor vardera från Zupergift.com. 

Tävlingsmoment m.m.
Den 17 oktober 2023 presenteras det aktuella caset till samtliga tävlingsdeltagare via mail. Caset består av en stämningsansökan och vissa ytterligare relevanta omständigheter. Vardera lagen har sedan till den 7 november på sig att lämna in sina skriftliga tävlingsbidrag, i form av ett svaromål. 

De lag som uppvisar bästa juridiska, processuella och språkliga färdigheter går vidare till final och får då chansen att plädera inför en tresitspanel bestående av jurister från Ramberg. Detta kommer att ske den 28 november.

Prisutdelning kommer att äga rum i samband med en mingelkväll för samtliga deltagare den 1 december.

För frågor kring tävlingen, vänligen kontakta oss på casetavling@ramberglaw.se

Vi ser fram emot er anmälan och önskar er ett stort lycka till!


Anmälan

Anmälan görs till casetavling@ramberglaw.se senast den 15 oktober 2023. Uppge namn och mailadress till deltagarna i anmälan. Observera att varje lag ska bestå av två aktiva juriststudenter vid Stockholms eller Uppsala universitet som läser termin 5 eller senare.

Ramberg Advokater behandlar de personuppgifter som lämnas av deltagarna i enlighet med Ramberg Advokaters integritetspolicy som finns tillgänglig här.

Vinnarna står för eventuell vinstskatt.